Туристичко-спортска манифестација „Дани зиме на „Козари“ се одржава почетком фебруара у Националном парку „Козара“. Манифестација има за циљ да промовише туристичке потенцијале планине Козаре. Ова туристичка манифестација обухвата спортска и гастро такмичења уз богат забавни програм. Спортска такмичења обухватају екипна такмичења градова и општина Републике Српске у зимским играма, а гастро такмичења обухватају припрему котлића и чорби ловачких удружења и ученика угоститељских школа Републике Српске.

Дани зиме на Козари – 02. и 03. Фебруар 2019. године

XIII привредно-туристичка манифестација „Дани зиме на Козари“ 2019. године одржаће се 02. и 03.02.2019. године. Манифестација има за циљ да промовише туристичке потенцијале планине Козаре, а обухвата спортска и гастро такмичења уз богат забавни програм.

Спортска такмичења обухватају екипна такмичења градова и општина Репзблике Српске у забавним играма. Гастро такмичења обухватају припремање котлића и чорби ученика угоститељских школа, извиђачких одреда и планинарских друштава, те припремање ловачког котлића ловачких удружења.

Првог дана манифестације, односно 02.02.2019. одржаће се планинарски марш у организацији Клуба екстремних спортова „Албатрос“, као и такмичење у скијању за ученике основних школа у организацији Планинарско-скијашког друштва „Љубијски рудар“, а у зависности од временских прилика.

За посјетиоце манифестације биће организован превоз из Козарске Дубице, Приједора, Новог Града, Бања Луке и Градишке, улаз у Национални парк ће се тај дан наплаћивати по промотивној цијени од 1КМ.

Централна манифестација одржаће се 03.02.2019. године са почетком у 11:00 часова.

ЈУ „Туристичка организација општине Козарска Дубица“ и општина Козарска Дубица обезбиједили су бесплатан превоз за учеснике и посјетиоце манифестације. Полазак аутобуса је предвиђен у 09:00 часова испред Спортске дворане, а повратак у 16:00 часова.

Све пријаве, пропозиције и услове учешћа на манифестацији „Дани зиме на Козари“ 2019. године можете преузети испод.